- Makanan Tradisional
Traditional Food of Tanah Datar
· Lamang Tapai
Lamang Merupakan makanan khas tradisional Kabupaten Tanah Datar yang terbuat dari ketan putih yang dibakar dan disajikan lengkap dengan tapainya yang terbuat dari ketan hitam.
Lamang is a typical traditional food from Tanah Datar District, made from white sticky rice cooked in bambbo stick in an open fire. Served together with Tapai which is made from black sticky rice fermented for two days.
· Sari Kayo
Sari kayo makanan yang penyajiannya dicampur dengan ketan/lamang
Sari kayo is also the traditional food which served with Ketan/ Lamang .
· Dadiah
Makanan yang berasal dari susu murni kerbau yang disimpan dalam tabung bambu, rasanya khas, enak dan gurih.
This food is made from fresh milk of buffalo kept fermented in bamboo stick. It tastes unique and delicious.
· Bika
Wisatawan yang berkunjung ke Kecamatan X Koto dapat mencicipi makanan teradisional ini serta dapat langsung melihat sistim pembuatannya yang dipanggang di atas tungku , rasanya khas dan enak
Visitors going to X Koto Sub-district can taste this Bika traditional food and can also see the making of it baked on an open fire. The taste is unforgettable.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar